Les pèrdues per fauna salvatge al camp de la Ribera es calculen en més d’un milió d’euros a l’any

L’Associació Valenciana d’Agricultors adverteix de la pèrdua de flora autòctona en els camps com a conseqüència dels mètodes utilitzats per evitar els atacs de senglars. A la recerca dels bulbs de l’agret o la cresolera, la fauna salvatge trenca gomes de degoteig, seca arrels, tomba plançons joves i fa forats que provoquen accidents.

Per a evitar un mal major, els agricultors es veuen obligats a realitzar tractaments amb herbicides que acaben amb esta flora, malgrat ser molt apreciada pel sector. Una pèrdua que afecta negativament la biodiversitat de l’ecosistema, la retenció de la humitat i la protecció dels sòls agrícoles. José España, delegat d’AVA en Alzira, subratlla que no sols es tracta de la pèrdua d’estes herbàcies, sinó dels danys materials i físics que causen els senglars que, fins i tot, entren als camps tancats i ho fa en qualsevol època de l’any. Les pèrdues per fauna salvatge a la nostra comarca es calculen en més d’un milió d’euros a l’any, segons AVA-ASAJA.

Des d’AVA assenyalen que l’administració ha de treballar perquè siga possible compatibilitzar la protecció de la fauna amb la protecció del territori, la salut i la seguretat ciutadana. Un dels mètodes que solia utilitzar-se per mantindre este equilibri eren les batudes de senglars, que a Alzira fa anys que no es duen a terme.

Deixa un comentari