Xúquer Viu critica que s’haja aprovat la venda d’aigua de la Sèquia Reial a Almeria

Xúquer Viu ha posat el crit en el cel en haver-se aprovat una cessió de drets d’aigua de la Sèquia Reial del Xúquer que anirà fins Almeria. Es tracta de cedir 10 hm3 anuals durant 5 anys, que aportaran en total 15 milions d’euros.
L’associació ecologista recorda que el Xúquer ja està sobreexplotat. Cada any 400 hectòmetres cúbics es queden a la Manxa Oriental, més de la mitat de l’aigua del riu.
Amb la aigua que queda s’alimenta l’Albufera, que tampoc té l’aigua que necessita i a més dona de beure a la ciutat de València, la seua àrea metropolitana i a la ciutat de Sagunt.
Xúquer Viu demana la dimissió dels responsables de l’operació, explicacions al Ministeri de Transició Ecològica, a la ministra Teresa Rivera i pronunciament immediat de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, en esta cas de la consellera Mireia Mollà.
Fa pocs anys ja es va pretendre transvasar al Vinalopó 80 hm3 des de Cortes de Pallàs cada any. La reacció de la societat va fer que es canviara el punt de transvasament al final del riu, a l’assut de la Marquesa per enviar els sobrants.
Xúquer Viu ha convocat per a este dissabte una concentració a les 12 del matí a Antella junt a l’edifici d’on naix la Séquia Reial.
Des de la Unió de Llauradors també s’han pronunciat en contra ja que els llauradors d’Alacant s’estan queixant de que no s’han reduït les aportacions del Tajo i no es pot permetre que es venga aigua a altres comunitats autònomes.

Deixa un comentari