El clima a Alzira durant el 2022 bat rècords històrics de temperatures i pluja

El 2022 ha sigut l’any més càlid que ha viscut Alzira des que hi ha registres, en els últims seixanta anys. Esta és una de les conclusions de l’estudi climàtic d’Alzira que ha elaborat Inforatge, com a resultat de les dades que oferixen les cinc estacions meteorològiques instal·lades a Alzira i al seu terme.

Inforatge ha presentat a l’Ajuntament este estudi de 2022 que dona un perfil d’un any inusual. A Alzira, tanquem l’any amb temperatures 1,7 °C per damunt de la mitjana, més de 70 dies amb temperatures mínimes superiors a 20ºC i 81 dies on la temperatura ha superat els 32 °C. Fins i tot l’hivern ha sigut càlid, amb una temperatura mitjana de 10 °C. De fet, tal com assenyala Jovi Esteve, durant el 2022 hi ha hagut més de cent nits tropicals, és a dir, nit en què la temperatura no ha baixat de 20 graus. Un rècord dels últims trenta anys.

La temperatura màxima es va registrar a Alzira el 12 d’agost, amb 42,6ºC. La mínima, el 2 d’abril, va ser de 0,9 °C. Altres dades interessants són les referides a les precipitacions, enguany Alzira ha comptat amb mesos de tardor més secs que altres anys, mentre que es bateren rècords de pluja en març i abril. Mai havia plogut tant de temps seguit.

Tot i això, el dia més plujós de 2022, amb 183 litres/m2, va ser el 6 d’octubre. Paradoxalment, octubre ha sigut un dels mesos més secs a la Comunitat Valenciana. Segons les dades de l’estació de la Casella durant tot el 2022, la pluja acumulada a Alzira ha sigut de 1.638 l/m². Un any molt humit, amb pluges un 160% per damunt de la mitjana.

Deixa un comentari